Sep 15, 2012 - Blogg    No Comments

Hösten 2012?

Här i Tolkar i Stockholm har det varit rätt tyst den senaste tiden. Trots många planer och goda idéer på aktiviteter har vi helt enkelt inte haft tid att arrangera någonting ännu i höst. Problemet är att vi just nu bara är två aktiva i sektionen som båda under början av hösten haft för mycket annat att göra för att hinna träffas.

Det vi skulle behöva för att få lite drag i sektionen är några till som kan tänka sig att vara med och planera. Oftast har vi gjort så att vi träffats på trevligt café i stan efter jobbet för att bolla idéer och bestämma vad vi vill satsa på under den kommande tiden. Det har varit möten fyllda av inspiration och utmaningen har snarare legat i att finna tid och resurser till att genomföra allt än i brist på idéer. Sedan sker mycket av arbetet via e-post. Nu har vi många färdiga förslag på lager så det som egentligen behöver bestämmas är vad vi vill göra i höst och vem som gör vad kring arrangemanget. Ju fler vi är desto mindre blir det att göra för varje person!

Förmodligen är det lagom med en eller två aktiviteter med tanke på att det redan är september månad nu. Kanske en träff i november med glögg och säsongens första lussebullar?

Det som ligger som färdiga förslag är:

- Föreläsning om tolkning utifrån ett mänskliga rättigheterperspektiv

- Föreläsning om fortbildning för tolkar

- Föreläsning om stresshantering

- Health watch, en undersökning om tolkarna i Stockholms hälsa och arbetsmiljö

- Studiecirkel om att tolka i moskén

- Diskussionkväll

Ett par av förslagen är aktiviteter som kostar en del pengar. Eftersom vi inte har någon ekonomi att tala om behöver vi fixa finansiering på annat sätt, tex genom: – Fondansökningar

Vi kan få hjälp av Sensus studieförbund med tips på vilka fonder man kan söka och hur vi skriver fondansökan men vi behöver fortfarande fler som kan tänka sig att ställa upp och formulera det vi vill ansöka om.

Om du är intresserad av att vara med kan du kontakta oss på: tolkaristockholm@gmail.com Kanske du är speciellt intresserad av att planera ett av förslagen ovan? Då går det bra att göra en ”punktinsats” kring just det arrangemanget! Eller kanske du har egna förslag på aktiviteter? Då går det också bra att maila din idé till oss. Då ser vi självklart gärna att du även är med och planerar kring just det tillfället om du har möjlighet.

Vi hoppas att vi nu blir fler aktiva i sektionen så att vi kan fortsätta göra ett bra jobb framöver!

Ha det bra i höstrusket!

/Märta

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*