Aug 11, 2012 - Blogg    No Comments

Sveriges andra stipendium till teckenspråkstolk

Fredag den 31 augusti kommer en av Sveriges teckenspråkstolkar uppmärksammas med ett stipendium. Utmärkelsen Monica Hermanssons stipendium är baserat på en fond som skapades av AB Stockholmstolkarna efter Monicas bortgång den 2 januari 2005. Stipendiet ska i Monicas anda uppmärksamma och uppmuntra teckenspråkstolkar som tänjer på gränserna och utmanar sig själva. Fonden finansieras genom bidrag och del av AB Stockholmstolkarnas vinst.

Stipendiet har delats ut en gång tidigare, den 1 september 2009, till MiaMaria Björkstrand med motiveringen: ”För hennes mod att göra det oväntade och hennes fantastiska förmåga att reflektera över hur hon kan använda sin kompetens” MiaMaria Björkstrand är idag ansvarig lärare för tolkutbildningen på Västanviks folkhögskola.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Kerstin Björk, styrelseordförande och grundare av AB Stockholmstolkarna på kerstin.bjork@stockholmstolkarna.se eller läs mer på Stockholmstolkarnas hemsida.

/Märta

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!

*